Oferta

 

 

Wykonuję:

 

  • analizę nawyków i zachowań żywieniowych (wywiad żywieniowy),
  • kształtowanie prawidłowych nawyków
    (w tym eliminacja popełnianych błędów żywieniowych),
  • edukację żywieniową (np. nauka prawidłowego komponowania posiłków),
  • ustalenie zaleceń dietetycznych w żywieniu prewencyjnym i leczeniu,
  • indywidualny dobór diety zgodny z zapotrzebowaniem,
  • układanie jadłospisu,
  • naukę systemu wymienników węglowodanowych (WW) i białkowo- tłuszczowych (WBT) w dietoterapii cukrzycy.

 

 

 

Poradnictwo dietetyczne w chorobach:

 

  • cukrzycy, insulinooporności,
  • endokrynologicznych,
  • układu pokarmowego,
    (choroba refluksowa żołądkowo-przełykowa, choroba wrzodowa, stany zapalne jelit, zespół jelita drażliwego, zaparcia, choroby wątroby (kamica żółciowa), choroby trzustki,
  • układu krążenia
    (choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie tętnicze),
  •  zespołu metabolicznego
    (otyłość, zaburzenia lipidowe, miażdżyca, dna moczanowa, niedokrwistość),
  •  układu kostno–stawowego
    (osteoporoza, reumatoidalne zapalenie stawów),
  • alergii i nietolerancji pokarmowych
    (nietolerancja laktozy, glutenu, białek mleka itd.)

 

 

 

 

Oznaki niedożywienia

 

Występują nie tylko u osób wychudzonych,
ale i chorych, a wynikają
z nieprawidłowości wchłaniania
lub złej podaży składników odżywczych.

 

 

 

Konsekwencje otyłości

 

Występują nie tylko u osób wychudzonych,
ale i chorych, a wynikają z nieprawidłowości
wchłaniania lub złej podaży
składników odżywczych.

 

 

 

 

 

^